dimarts, 4 de gener del 2011

Raul el Rude

Hola manrussos!!

Aquest any el senyor cagatió ha decidit cagar-me un llibre que, de fet ja em devia des de Sant Jordi. De fet, tampoc es tracta ben bé d'un llibre, sinó d'un còmic (el tronc en qüestió, tot i tenir cara de gilipolles, és més llest del què sembla i sap que últimament no sóc molt amant de la lectura).

El còmic en qüestió és un recopilatori d'historietes de RAUL EL RUDE publicades a El Víbora fa uns quants anyets.


Una de les peculiaritats d'aquest còmic és que l'autor és el manresà Pep Pérez (reputat barriantiquista) i narra les peripècies (bàsicament amb les drogues i amb les dones) del seu protagonista, el Raul el Rude. Aquesta historieta es va editar fins a l'any 2000, moment en què el Pep va deixar el còmic per a provar altres disciplines artístiques.

Com a manresà que sóc (i ex-barriantiquista), no puc negar que un dels encants més grans del llibre són les referències al Barri Antic manresà, així com a molts dels persunajillus que vam tenir el plaer de conèixer (ni que fos de vista) durant els anys que vam passar a cavall entre el Txani i el Camarón.

En una de les historietes,
el Raul el Rude disputa un partit benèfic
amb l'equip del Barri Antic, entrenat pel Juanca.


Aquesta no és, però, la seva única gràcia. Es tracta d'un còmic costumista, sense un gran argument i que no farà saltar llàgrimes de tant riure, però amb el que s'hi sentiran identificats tots aquells que algun dia han fet el tonto amb les drogues dures. A més a més, es tracta d'un còmic brutalment ben dibuixat, amb una traçada molt neta i un gran detallisme.

En definitiva, pel meu parer, es tracta d'un còmic molt superior al que produeixen setmanalment alguns dinosaures del sector, que omplen dues pàgines setmanals de revistes de gran tirada amb la mateixa merda de dibuixos i arguments des de fa 30 anys.

I per això, des d'aquest humil bloc demano:

Pep, torna al còmic!!!

(i ajuda'ns a desempallegar-nos de Nebredas, Azagras, Kims i altres fístules)

Salut manrussos!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que gran que ets 6Ku!!

Gràcies per la crítica, em va bè saber-ho.

Miquel

Jaume ha dit...

Ostres que gran el Raul el Rude. Recordo un Víbora que vam trobar al 4t pis del c/ Urgell on sortia el Juanca, un tio que crec que s'inspirava en el Juliancho i el Raul anava a pillar farlopa a uns pelaos de la Font. El vaig trobar molt catxondo el còmic.
Doncs apa Ciscu, a llegir que no fa mal a ningú.

Salut.

Anònim ha dit...

Ole Ciscu!! M'han dit que l'Oscar Nebreda ha entrat en aquest blog i t'ha fet cas... Enhorabona!! jejejeje.

Miquel

marc ha dit...

No sabia pas de l'existència d'aquest còmic.
Literatura de la fina!