dimecres, 25 d’agost del 2010

EUA 2n fascicle: Zion i ... Bryce Canyon!!

Salut manrussos!!

Aquí us deixo el 2n fascicle del nostre viatge a l'oest dels EUA.

Vam deixar Las Vegas d'hora al matí amb l'objectiu de veure els Parcs Nacionals de Zion i Bryce Canyon el mateix dia. El primer es presentava com el segon lloc d'escalada als EUA després de Yosemite i l'altre com un parc molt petit en extensió però en el qual es podien contemplar formacions rocoses de colors i formes espectaculars.

De seguida vam veure que el plan de veure els dos parcs en un dia era inviable, més de 2h fins a Bryce, més una hora de canvi de zona horària al deixar Nevada i entrar a Utah, més 2h fins a Bryce ho impossibilitaven. Per sort, l'hotel que teníem reservat estava just al costat de Bryce Canyon i vam decidir anar-lo a veure el dia següent. Per cert, si mai voleu anar a visitar-lo, reserveu hotel amb antel·lació, no només us pot sortir car, sinó que us podeu trobar sense lloc.

Zion és una vall envoltada de parets colossals. La veritat és que nosaltres ens vam encantar una mica i no vam poder explorar-lo tant com hauríem volgut. És bastant espectacular i hi ha vàries excursions curtes que et porten a racons encatadors, el problema és que la calor sufocant impedeix una mica disfrutar-ne. A finals de juny no hi havia cap escalador que tingués pebrots d'intentar-hi res. Segurament a la primavera o hivern és més recomanable.


Que no os embauquen!!!
Encara que es vegi aigua i muntanyes hi fot una calor de Déu!!!!


Els tres patriarques: Abraham, Isaac i el Tío Gilito.

A Bryce Canyon, l'aigua i el vent han esculpit pacientment l'argila fins a convertir-la en un bosc de formacions rocoses multicolors que contrasta amb el blau del cel i el verd dels pins creant paisatges de postal. La visita es fa pràcticament tota amb cotxe, tot i que hi ha alguna excursió curta a peu molt recomanable. És petit i amb un parell o tres d'hores està vist. Us suggerim que hi aneu d'hora al matí per tal d'evitar la calor i les aglomeracions que es formen als miradors. Per nosaltres, és una parada imprescindible, un paradís per als fotògrafs.








Després de veure Bryce Canyon vam fer una carretera panoràmica de 5h (suma i sigue) fins a arribar al nostre lloc de destí: Green River. La carretera, molt maca, passava per trossos de desert de tots els colors, el Parc Nacional de Capitol Reef, s'enfilava fins a 3.000 metres,...

Apa doncs fins al següent fascicle i recordeu:

Qui no vulgui suar que no vagi al desert de Utah.

Fins aviat manrussos!

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Nosaltre vam anar a Zion a l'agost i hi havia un munt de gent escalant, poder no feia tanta calor però... vau fer l'excursió de remuntar el riu? Hi havia parts en que l'aigua t'arribava per les aixelles però era realment refrescant ;-)

Anònim ha dit...

Nanuuuus! que xulo! òstres m¡'ha impressionat això del bryce canon!

ja teniem ganes del segon fascicle!
Que el tercer no tardi tan!!! jeje

Salut!

Ciscu i Anna ha dit...

No, no vam remuntar el riu. Vam fer una visita una mica llampec i quan ens vam adonar que a Utah era una hora més tard que a Nevada vam haver de córrer!!!! Jaaarl!!

Realment Zion no ho vam poder explorar a fons. Una llàstima.

Ens alegra saber alguna cosa de tu Mr Fonamental.

Ens veurem per Festa Major?

uri ha dit...

pos per nova zelanda també va estar molt bé... i és que dos mesos donen per molt!
jajajajjaa
després de fer el repel·lent:
molt bon article ciscu!
i bona festa major a tots!

Ciscu ha dit...

Doncs a veure si a part de fer el repel·lent em passes unes fotos i una mica de crònica d'aquest viatget teu i les pengem al bloc.

Disfruta la festa major i porta't tan malament com et deixin

Jaume ha dit...

Això ja fa més bona pinta que Las Vegas. Per cert, estic impacient per conèixer la moralina de la tercera entrega.

MANRÜSSIA IS ON FIRE!!!